آشنایی با الگوریتم پاندا
زمان مطالعه: 6 دقیقه

گوگل همواره با معرفی الگوریتم‌های مختلف، در تلاش بوده تا تجربه کاربری بهتری را برای مخاطبان خود فراهم کند. یکی از مهم‌ترین این الگوریتم‌ها، الگوریتم پاندا است که اولین بار در سال 2011 با هدف ارتقای کیفیت محتوا در فضای وب معرفی شد. این الگوریتم با هدف کاهش رتبه یا حذف صفحات دارای محتوای بی‌کیفیت، تکراری یا محتوای فریبنده برای موتورهای جست‌وجو طراحی شده بود.

یکی دیگر از دلایل اصلی ایجاد الگوریتم پاندا، نارضایتی کاربران از نمایش نتایج نامرتبط و اسپم در صفحه نتایج جست‌وجو گوگل بود؛ مشکلی که با ورود این الگوریتم تا حد زیادی برطرف شد. در نتیجه، محتوای ارزشمند و باکیفیت، به‌صورت طبیعی در جایگاه‌های بالاتر نتایج جست‌وجو قرار گرفتند. در ادامه با الگوریتم پاندا و تاثیر آن بر سئو سایت بیشتر آشنا خواهیم شد.

دلیل به وجود آمدن الگوریتم پاندا

اما هدف گوگل از به وجود آوردن الگوریتم پاندا چه بود؟ تا پیش از معرفی الگوریتم پاندا، نتایج جست‌وجوی گوگل در بسیاری از موارد با محتواها و وب‌سایت‌هایی پر می‌شد که بدون توجه به نیاز واقعی کاربران، با تغییر الگوریتم ها، درنتایج اولیه گوگل ظاهر می‌شدند. ویژگی بارز این محتواها انتشار متون کپی‌شده، سطحی، تکراری یا پر از کلمات کلیدی بود؛ در نتیجه، کاربران هنگام جست‌وجو با صفحاتی روبه‌رو می‌شدند که ارزش واقعی نداشتند و پاسخ درستی به نیازشان نمی‌دادند.

با بروز این مشکل برای کاربران، گوگل نه تنها برای بهبود بخشیدن به این تجربه بلکه برای احیای اعتبار خود نیز الگوریتمی را معرفی کرد که به این وسیله فقط و فقط محتوای با کیفیت را برای کاربرانش به نمایش بگذارد. با راه‌اندازی الگوریتم پاندا، سایت‌هایی که محتوای ضعیف یا تکراری داشتند با کاهش شدید رتبه مواجه شدند، در حالی که صفحات با محتوای مفید، عمیق و اختصاصی، شانس بیشتری برای نمایش در نتایج اولیه پیدا کردند. در واقع، الگوریتم پاندا باعث بروز یک تغییر جدید در سیاست های گوگل بود: تمرکز بر کیفیت محتوا به‌جای کمیت.

اصلی ترین فاکتور های الگوریتم پاندا گوگل

مهم ترین فاکتور های الگوریتم پاندا

همانطور که می‌دانیم الگوریتم پاندا با هدف کنترل و سنجش دقیق محتوا طراحی شده و برای این کار معیار های مختلف و متفاوتی را بررسی می‌کند. الگوریتم پاندا برخلاف سایر الگوریتم های گوگل که عموما روی مسائل فنی یا لینکسازی سایت تمرکز دارند فاکتور اصلی خود را محتوا قرار داده و از این طریق در تلاش است که تجربه کاربری مطلوبی را برای مخاطب خود فراهم کند. در ادامه به معیار های مورد نظر گوگل برای اعتبار سنجی وب سایت‌ها می‌پردازیم.

محتوای تکراری یا کپی شده

الگوریتم پاندا به‌شدت نسبت به محتوایی که از سایت‌های دیگر کپی شده یا حتی در خود سایت به‌صورت تکراری منتشر شده، حساس است. اگر گوگل تشخیص دهد که بخشی از محتوای شما از منابع دیگر بدون تغییر و یا بدون اضافه کردن ارزش محتوایی صورت گرفته اعتبار محتوا و یا حتی سایت شما را پایین می‌آورد.

محتوای کم عمق و بی کیفیت

صفحاتی که محتوای آن‌ها بسیار کوتاه یا بدون اطلاعات مفید برای کاربر هستند، توسط الگوریتم پاندا شناسایی می‌شوند و به عنوان محتوای ضعیف رتبه پایین‌تری می‌گیرند؛ یعنی اگر یک مقاله در مورد یک موضوع مهم، فقط چند پاراگراف کوتاه باشد و پاسخ مناسبی به نیازهای کاربر ندهد فاقد کیفیت تلقی می‌شود.

منابع سایت

برای انتشار محتوای بهینه سازی شده که در گوگل امتیاز بالایی داشته باشد علاوه بر رعایت اصول صحیح محتوا نویسی باید توجه داشته باشید که وبسایت شما مطالب درست با منابع موثق را به مخاطب ارائه دهد و در نهایت تجربه‌ای با ارزش برای کاربر رقم بزند.

تکرار بیش از حد کلمات کلیدی

یکی دیگر از فاکتورهایی که باعث می‌شود الگوریتم پاندا شما را جریمه کند استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی یا بهینه سازی بیش ازحد است. همانگونه که در اصطلاح انگلیسی آن آمده keyword stuffing یعنی استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی، حتی اگر وزن و معنی جمله با آن همخوانی داشته باشد.

تبلیغات بیش از حد

الگوریتم پاندا صفحاتی را که تبلیغات در آن‌ها بیش از حد و آزاردهنده است، بی‌کیفیت تلقی می‌کند. در صورتی که این تبلیغات مانع شوند که مخاطب به مطلب اصلی دسترسی پیدا کند و بدون نتیجه سایت را ترک کند نشان دهنده این است که تبلیغات مانع دسترسی شده و احتمال جریمه شدن صفحه بالا می‌رود. حفظ تعادل بین تبلیغات و محتوا، یکی از کلیدهای حفظ رضایت کاربر و رعایت معیارهای الگوریتم پاندا است.

به طور کلی استفاده از هر موردی که باعث شود وبسایت شما بصورت غیر ارگانیک رشد کند در نهایت برای سئو سایت شما مخرب خواهد بود به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم با استفاده از محتوای مناسب و سئو داخلی و خارجی خوب به سمت افزایش رتبه خود در نتایج جستجو گام بردارید.

الگوریتم پاندا و پنالتی گوگل

همانطور که پیش تر ذکر کردیم الگوریتم پاندا یکی از ابزارهای گوگل برای ارتقای کیفیت نتایج جست‌وجو است؛ که به طور خودکار صفحاتی را که محتوای بی کیفیت دارند را شناسایی می‌کند و رتبه آنها را در نمایش سرچ گوگل پایین می‌آورد. این افت رتبه که به آن پنالتی گوگل پاندا گفته می‌شود، بدون هشدار قبلی و معمولاً با کاهش ناگهانی ترافیک سایت همراه است. گوگل پنالتی یا جریمه الگوریتمی پاندا برخلاف سایر جریمه‌های دستی که در سرچ کنسول نمایش داده می‌شوند به صورت خودکار عمل کرده و رتبه سایت را کاهش می‌دهد. در ادامه بصورت خلاصه، به مهم‌ترین دلایلی که باعث بروز پنالتی از طرف گوگل می‌شوند اشاره کرده‌ایم:

  • تبلیغات مزاحم و بیش‌ازحد
  • صفحات با محتوای بسیار کم یا سطحی
  • استفاده‌ی بیش از حد از کلمات کلیدی
  • نبود ساختار مشخص در محتوا و تجربه‌ی کاربری ضعیف

الگوریتم پاندا و محتوا هوش مصنوعی

تاثیر الگوریتم پاندا بر محتوای هوش مصنوعی

امروزه با گسترش هوش مصنوعی و تکیه بر chat gpt در شکل‌ها و مدل‌های مختلف، هوش مصنوعی قادر بوده تا علاوه بر پاسخگویی به سوالات روزمره ما  بتواند در موضوعات کاری نیز همراه ما باشد. با وجود رشد و گسترش فناوری‌هایی از این دسته و انتشار محتواهای مختلف با سرعت زیاد، الگوریتم پاندا همچنان با روند قبلی خود محتوا ها را بررسی می‌کند وصرفاً به تولید محتوا امتیاز نمی‌دهد، بلکه ارزش واقعی آن برای کاربر را می‌سنجد.

چگونگی حل پنالتی الگوریتم پاندا

از کجا بدانیم که الگوریتم پاندا روی سایت ما اعمال شده؟ و چگونه پنالتی الگوریتم پاندا را حل کنیم؟ یکی از علائم اصلی جریمه الگوریتم پاندا این است که ترافیک ماهانه سایت شما به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و صفحات شما در نتیجه ی سرچ گوگل نشان داده نمی‌شوند. بهترین راه حل این موضوع بررسی محتواهای پیشین و تغییر آنها است در ادامه به روش هایی که باعث رفع جریمه پاندا می‌شود میپردازیم:

  • شناسایی صفحات ضعیف با کمک سرچ کنسول یا گوگل آنالیتیکس
  • بازنویسی یا حذف محتوای بی‌کیفیت، تکراری یا خیلی کوتاه
  • اجتناب از کپی کردن مطالب از سایت‌های دیگر یا تکرار آن‌ها در صفحات مختلف سایت
  • بهبود ظاهر و سرعت سایت برای تجربه بهتر کاربران، مخصوصاً در موبایل
  • نوشتن مطالب مفید و واقعی بدون تکرار زیاد کلمات کلیدی
  • کم کردن تعداد تبلیغات، به‌ویژه در بالای صفحه یا بین محتوای اصلی
  • حذف صفحاتی که بازدید ندارند یا ارزشی برای کاربران ایجاد نمی‌کنند
  • استفاده درست از عنوان‌ها و لینک‌های داخلی برای مرتب‌کردن مطالب سایت

با انجام این اقدامات و ایجاد تمرکز بر کیفیت و نیاز کاربر می‌توانید دوباره صفحات خود را بهینه سازی کنید و از امتحان الگوریتم پاندا سربلند خارج شوید.

جمع بندی

در دنیای امروز که تولید محتوا به روش‌های مختلفی افزایش پیدا کرده، تنها تولید متن کافی نیست؛ بلکه باید محتوایی تولید شود، که برای کاربر مفید، کاربردی و منحصر‌به‌فرد باشد. اگر سایت شما افت رتبه داشته، احتمال پنالتی پاندا وجود دارد. برای رفع این مشکل می‌توانید با کارشناسان ما در شرکت پیام آوا پردازش تماس بگیرید.

به این مقاله امتیاز دهید:
اشتراک گذاری این مطلب
منبع:
منبع:

دسته بندی مقالات

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

سئو داخلی چیست سئو داخلی چیست؟ تکنیک‌های سئو داخلی (On-Page SEO)

زمان مطالعه: 13 دقیقهسئو داخلی یا On-Page SEO یکی از مهم‌ترین بخش‌های بهینه‌سازی سایت است که بر عناصر درون صفحات وب تمرکز دارد. هدف اصلی این نوع سئو، بهبود ...

بیشتر بخوانیم
الگوریتم کبوتر گوگل الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟ تاثیر الگوریتم کبوتر بر سئو محلی

زمان مطالعه: 6 دقیقهدر دنیای دیجیتال امروزی، موتور جستجوی گوگل نقش مهمی در هدایت کاربران به سمت اطلاعات موردنیاز آن‌ها دارد. یکی از مهم‌ترین عواملی که در نحوه نمایش ...

بیشتر بخوانیم
سئو خارجی یا off page seo سئو خارجی چیست؟ آموزش سئو خارجی (Off-Page SEO)

زمان مطالعه: 7 دقیقهسئو خارجی یا Off-page SEO، ضلع سوم مثلث سئو سایت است که شامل اقداماتی است که در خارج از سایت، با هدف بهینه سازی، افزایش اعتبار ...

بیشتر بخوانیم

آماده یک سرمایه گذاری هوشمندانه روی برند خودتان هستید؟

برای مشاوره با ما مشخصات خود را وارد کنید تا تیم پیام آوا در سریعترین زمان با شما تماس بگیرند.