021 44342032
wireframe
زمان مطالعه: 6 دقیقه

وایرفریم یا Wireframe اصطلاحی است که برای توصیف و مدل سازی سه بعدی در انیمیشن سازی و همچنین توصیفی برای طراحی و توسعه صفحات وب دوبعدی به کار می رود. به عبارتی دقیق تر در پروسه طراحی نرم افزار های کامپیوتری ارائه تصویری از ساختار و عملکرد یک صفحه وب به مشتری کمک می کند آنچه در ذهن دارد را به راحتی به کدنویسان، مهندسان نرم افزار و طراحان UI&UX منتقل کند.

هدف از طراحی شماتیک (wireframe) چیست؟

وایرفریم‌ها به منظور ملموس‌تر بودن و قابل‌درک‌تر بودن یک ایدهٔ اولیهٔ طراحی سایت یا اپ موبایل استفاده می‌شوند و اساساً وایرفریم‌‌ها پیرو اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • انتقال دقیق یک ایده : وقتی یک ایده اولیه در ذهن شما شکل می گیرد برای انتقال آن ایده به صورت کامل تنها صحبت کردن و بیان آن به طراحان و کدنویسان یک شرکت کفایت نمی کند. اگر شما بتوانید ایده خود را به صورت تصویری بیان کنید و بر روی کاغذ به صورت کاملا شفاف یک تصویر اولیه از آن ایده را ایجاد کنید؛ طراحان بهتر می توانند به تصویر نهایی ذهن شما نزدیک شوند و دقت اجرایی طرح شما از این طریق افزایش می یابد.
  • بالا رفتن کیفیت طراحی و صرفه جویی در وقت: همچنین ایجاد یک طرح شماتیک و وایرفریم اصولی و دقیق به تیم توسعه دهنده نرم افزار کمک می کند از دوباره کاری های حین کار اجتناب کنند و در نتیجه با دقت و سرعت بیشتر طرح شما به نتیجه می رسد. از سوی دگیر وایرفریم کمک می کند که در صورت نیاز فیچرهایی به طرح اضافه یا حذف کنید بدون آنکه به کلیت طرح شما ایرادات اساسی وارد شود.
  • افزایش کاربرد پذیری طرح برای مشتری نهایی: تمرکز بر کاربردپذیری از دیگر موضوعات مهم برای استفاده از وایرفریمینگ در طراحی های وبسایت و اپلیکیشن است.  به طور کلی وایرفریمینگ این اجازه را به شما می‌دهد تا نگاهی واقعی و بی‌طرفانه به اسامی لینک‌ها، نَویگیشن، سهولت در استفاده از اپلیکیشن و چیدمان اِلِمان‌های بصری داشته باشید.
  • افزایش انعطاف پذیری طرح: بررسی ظرفیت رشد محتوا از دیگر امکاناتی است که وایرفریمینگ در اختیار شما قرار می دهد. اگر برنامه شما این است که وبسایتتان در یک بازه زمانی مشخص رشد قابل توجهی را تجربه کند و یا پیش بینی می کنید که در زمانی تعداد کاربران وبسایتتان به نوعی افزایش شدیدی تجربه می کند؛ انعطاف پذیری و معماری و کاربردپذیری در طراحی سایت شما باید لحاظ شود و این موضوع در وایرفریمینگ اولیه طرح شما باید دیده شود.

طراحی وایرفریم wireframe

چرا برای طراحی وبسایت از وایرفریم استفاده می شود؟

تنظیم کننده فرآیند طراحی سایت

وایرفریم فرآیند طراحی سایت را منظم می کند و کمک می کند که تیم طراحی وبسایت با سهولیت بیشتری این فرآیند را اجرایی کنند.

کمک به شناسایی اشکالات احتمالی در آینده
با وایرفریم اشکالات احتمالی در طول روند طراحی سایت تا حدودی قابل پیش بینی است. با شناسایی این مسائل در همان ابتدای فرآیند طراحی سایت هم کیفیت کار نهایی بهبود پیدا می کند و هم مدت زمان اجرای پروژه کاهش می یابد.

صرفه‌جویی در مدت زمان اجرایی طرح

به طور کلی شرکت ها و افرادی که اقدام به طراحی سایت یا اپلیکیشن می کنند تمایل شدیدی دارند که در مدت زمان کوتاهی به نتیجه نهایی برسند. بنابراین وایر فریم ها می تواند تا حدودی در مدت زمان اجرای پروژه صرفه جویی ایجاد کنند و از این طریق میزان رضایت مشتریان نیز افزایش خواهد یافت.

تسهیل و تنظیم راحت تغییرات بخش‌های مختلف طراحی

این موضوع کاملا بدیهی است که در طول اجرای پروژه طراحی سایت ممکن است تغییراتی در دیدگاه و کل طرح ایجاد شود. این تغییرات می تواند در مرحله ایجاد وایرفریم به شدت کاهش یابد و در نتیجه از دوباره کاری های بیهوده در طول مسیر کاسته می شود.

بهبود نمایش محتوا

طراحان UI&UX به دو جنبه خیلی مهم در طراحی خود توجه ویژه دارند. اول اینکه کارایی طرح مورد نظر در نگاه مشتری بالا باشد و دوم اینکه طرح از نظر زیبایی و نمایش محتوا و رنگ به صورت کامل و بدون نقص باشد. وایرفریم باعث می شود که اولین گام در این مسیر با قدرت برداشته شود و کیفیت نهایی طراحی وبسایت شما به میزان زیادی تحت تاثیر این مرحله است.

انواع وایرفریم ها

چهار نوع وایرفریم مختلف وجود دارد که از ساده‌ترین نوع (سیاه‌سفید) تا پیچیده‌ترین نوع (که تقریباً همچون خروجی نهایی طرح واقعی است) در دسترس هستند که در ادامه به معرفی تک‌تک آن‌ها خواهیم پرداخت:

در یک دسته بندی جامع می توان وایرفریم

  • Basic Wireframes: این نوع وایرفریم ها با نام (Low-fidelity Rendering) ساده ترین طرح شماتیک از صفحه وبسایت شماست. یک  تصویر ساده سیاه و سفید از کلیات آن چیزیست که شما میخواهید در وبسایت خود قرار دهید.
  • Annotated Wireframes: در این نوع از وایرفریم جزییات بیشتری به وایرفریم اولیه اضافه می شود که معمولا به صورت نوشته های توضیحی و توصیف کننده آیتم ها در پایان تصاویر وایر فریم است.
  • User-Flow Wireframes: هنگامی که یادداشت‌نویسی برای نشان دادن نحوهٔ حرکت منطقی کاربر سایت یا اپلیکیشن میان محتوا و از صفحه‌ای به صفحهٔ دیگر کافی نباشد، به اطلاعات بیشتری احتیاج است که برای همین منظور، این دست وایرفریم‌ها می‌توانند نما‌هایی استاتیک از یک وایرفریم کاملاً تعاملی باشند، اما ممکن است برای نشان دادن جریان اصلی یا مجموعه‌ای از تعاملات فرضی کاربران، حاوی اسلایدشو یا مجموعه‌ای از وایرفریم‌های متوالی هم باشند.
  • Interactive High-Definition Wireframes: اضافه کردن نحوهٔ تعامل کاربر با نرم‌افزار (مثل ضربه زدن، کلیک و درگ & دراپ) پیش از شروع پروسهٔ طراحی ماکاپ، باعث ساعت‌ها صرفه‌جویی در وقت طراحان و توسعه‌دهندگان می‌شود که این شکل از تغییرپذیری وایرفریم‌ها تنها در طراحی گرافیکی یا نرم‌افزار وایرفریمینگ و پروتوتایپینگ شدنی است.

سخن پایانی برای طراحی سایت

در طراحی سایت از وایر فریم ها برای انتقال ایده از مشتری به کدنویسان استفاده می شود. ما در شرکت طراحی سایت پیام اوا در ابتدای فرآیند طراحی سایت در جلساتی با مشورت میان مشتری و مدیر پروژه سعی می شود که از دیدگاههای مشتری به صورت کامل آگاهی یابیم و سپس بر اساس یافته های خود از طراح UI&UX می خواهیم که یک وایرفریم اولیه از آنچه مشتری می خواهد را ایجاد کند. در مرحله بعد در یک تعامل دو جانبه میان شرکت و آنچه مشتریان می خواهند این وایر فریم تکمیل می شود تا به مرحله طراحی برسد. در یک کلام وایرفریم به شما کمک می کند آنچه را که در ذهن دارید به صورت کامل دقیق و به صورت یک طرح واره کلی و شماتیک برای طراحان ما بیان کنید و در یک پروسه تعاملی بهترین وبسایت ممکن برای شما طراحی شود.

اگر شما نیز به تازگی به حرفه طراحی سایت قدم گذاشته اید مجبور خواهید بود که روزانه در این زمینه مطالعه تخصصی داشته باشید و از فناوری های جدید کدنویسی و طراحی سایت در سراسر دنیا با خبر شوید. شرکت طراحی سایت پیام آوا با کادری حرفه ای از به روز ترین تکنولوژی های طراحی سایت برای ارتقا سطح کیفی سایت های طراحی شده در ایران استفاده می کند. اگر هم تمایل پیدا کرده اید که برای شغل خود اقدام به طراحی سایت تخصصی کنید پیشنهاد می کنم ابتدا مقالات طراحی سایت شرکتی و طراحی سایت فروشگاهی را مطالعه کنید تا با دیدی باز اقدام به این کار کنید.

به این مقاله امتیاز دهید:
اشتراک گذاری این مطلب
منبع:
منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

انگولار یا ری اکت؟ انگولار یا ری اکت؟

زمان مطالعه: 13 دقیقهدر دنیای طراحی سایت ، انگولار (Angular) و ری‌اکت (React) به عنوان دو ابزار برجسته شناخته می‌شوند که هر دو برای ساخت اپلیکیشن‌های تحت وب استفاده ...

بیشتر بخوانیم
لندینگ پیج چیست؟ لندینگ پیج چیست ؟

زمان مطالعه: 10 دقیقهاگر قصد طراحی سایت دارید ، باید با لندینگ پیج کامل آشنا شوید . لندینگ پیج (Landing Page) یا همان صفحه فرود یک صفحه وب اختصاصی ...

بیشتر بخوانیم
هزینه طراحی سایت در خارج از کشور هزینه طراحی سایت در خارج از کشور

زمان مطالعه: 14 دقیقهدر دنیای دیجیتال امروز، طراحی سایت اهمیت بسیاری دارد و نقش کلیدی در موفقیت آنلاین کسب‌وکارها، سازمان‌ها و حتی افراد ایفا می‌کند. علاوه بر اهمیت داشتن ...

بیشتر بخوانیم

آماده یک سرمایه گذاری هوشمندانه روی برند خودتان هستید؟

برای مشاوره با ما مشخصات خود را وارد کنید تا تیم پیام آوا در سریعترین زمان با شما تماس بگیرند.