kpi سئو چیست؟
زمان مطالعه: 6 دقیقه

KPI سئو به مجموعه‌ای از مولفه های قابل اندازه‌گیری گفته می‌شود که برای ارزیابی میزان موفقیت فعالیت‌های سئو سایت مورد استفاده قرار می‌گیرند. این معیار ها به متخصصان سئو کمک می‌کنند تا تحلیل درست‌تری از استراتژی‌ها و محتوای وب سایت داشته باشند و به بررسی دقیق وضعیت کنونی سایت بپردازند. معیار هایی که در KPI سئو حائز اهمیت هستند، عبارتند از: ترافیک ارگانیک، رتبه کلمات کلیدی، نرخ کلیک (CTR) و نرخ تبدیل که با استفاده از این معیارها می‌توان عملکرد سئو را به صورت دقیق بررسی و در صورت نیاز، مسیر بهینه‌سازی را بهتر کرد.

KPI سئو چیست؟

KPI سئو اختصار یافته ی کلمه Key Performance Indicator است و به معنای شاخص کلیدی عملکرد بوده و به مجموعه معیارهایی گفته می‌شود که با استفاده از آن‌ها می‌توان میزان پیشرفت فعالیت‌های سئو را ارزیابی کرد. در حقیقت، KPIهای سئو ابزارهای سنجشی هستند که می‌توانند به شما نشان دهند که وب سایت شما در مسیر درستی قرار دارد یا خیر. با استفاده از شاخص کلیدی عملکرد گوگل  شما می‌توانید تحلیل درستی از شاخص‌ها و مقایسه آن‌ها با اهداف اولیه داشته باشید، فرآیند بهینه‌سازی سایت خود را بهبود بخشید و با تحلیل و بررسی داده ها در مورد مراحل بعدی این روند تصمیم گیری بهتری داشته باشید.

نحوه عملکرد KPI

اجازه دهید برای درک بهتر مفهوم KPI سئو، آن را با یک مثال ساده مقایسه کنیم: KPIهای سئو را می‌توان مانند ساعت‌های هوشمندی در نظر گرفت که تعداد قدم‌ها، میزان فعالیت بدنی، کالری مصرف‌شده و میزان نزدیک شدن به هدف تناسب اندام را اندازه‌گیری می‌کنند. شاخص کلیدی عملکرد سئو نیز دقیقاً همین نقش را دارد؛ به شما نشان می‌دهند که تا چه اندازه در مسیر درستی حرکت کرده‌اید، در کدام بخش‌ها عملکرد خوبی داشته‌اید و کدام بخش‌ها نیاز به بهبود و اصلاح دارند.

بررسی شاخص های کلیدی در عملکرد سئو سایت

شاخص بررسی عملکرد سئو سایت

برای ارزیابی دقیق و صحیح سئو سایت نیاز است از مجموعه‌ای از معیارهایی استفاده کنیم که وضعیت کنونی وب سایت را برای ما مشخص می‌کنند. همانطور که گفتیم این مولفه‌ها کمک می‌کنند تا در مورد وضعیت کلی سایت اطلاعات کسب کنیم و بر مواردی که نیاز است تمرکز داشته باشیم و در نتیجه فرایند بهینه سازی سایت را به درستی پیش ببریم. باید در نظر داشته باشید که بدون این معیارها، تحلیل و بررسی پیشرفت سایت در سئو به‌صورت تصادفی قابل اعتماد نخواهد بود. در ادامه به شاخص‌هایی که به ما کمک می‌کنند تا درک بهتری از بهینه سازی سایت داشته باشیم می‌پردازیم:

ترافیک ارگانیک (Organic Traffic)

این شاخص میزان بازدید از سایت شما را از نتایج جستجوهای طبیعی نشان می‌دهد. ترافیک ارگانیک یکی از مهم‌ترین معیارها برای ارزیابی تاثیر اقدامات سئو است.

رتبه‌بندی کلمات کلیدی (Keyword Ranking)

بررسی جایگاه کلمات کلیدی هدف در موتور جستجو، به شما کمک می‌کند بفهمید برای کلمات کلیدی مورد نظر در کجا قرار دارید و آیا استراتژی‌های شما به نتیجه رسیده‌اند یا نیاز به بهبود دارند.

نرخ کلیک (CTR – Click-Through Rate)

این شاخص نشان می‌دهد که چه درصدی از افرادی که نتایج جستجو را مشاهده کرده‌اند، روی لینک سایت شما کلیک کرده‌اند. بالا بودن نرخ CTR نشان دهنده این است که متا دیسکریپشن‌ها و عنوان‌ها مفهوم درستی از سایت توضیح داده‌اند.

نرخ تبدیل (Conversion Rate)

این شاخص نشان دهنده این است که چه تعدادی از افراد به صفحات خرید ثبت نام و یا پر کردن فرم های مورد نظر شما وارد شده اند. به طور کلی این شاخص بیشتر برای اهداف تجاری مورد استفاده قرارمی‌گیرد.

زمان ماندگاری کاربران (Average Time on Page)

زمان ماندگاری کاربران روی صفحات سایت شما به طور کلی نشان دهنده میزان مفید بودن مطالب شما برای مخاطب است. این مورد معیاری برای سنجش جذابیت محتوا نیز شناخته می‌شود.

نرخ بازگشت (Bounce Rate)

این شاخص نشان می‌دهد که چه تعداد از بازدیدکنندگان پس از وارد شدن به سایت شما، بدون انجام هیچ‌گونه اقدامی آن را ترک کرده‌اند. کاهش نرخ بازگشت معمولاً نشان‌دهنده بهبود تجربه کاربری است.

سرعت بارگذاری سایت (Page Load Speed)

سرعت بارگذاری سایت یکی از مواردی است که تاثیر مستقیمی بر تجربه کاربری  و رتبه بندی سایت دارد.

لینک‌ بیلدینگ و بک‌لینک‌ها (Link Building & Backlinks)

لینک‌ها مانند رگ‌های خونی در سایت شما هستند که بین صفحات داخلی و خارجی ارتباط می‌سازند. بک‌لینک‌های باکیفیت به اعتبار سایت کمک می‌کنند و برای بهبود رتبه‌بندی در گوگل ضروری هستند.

ترافیک برند (Branded Traffic)

ترافیک برند به تعداد دفعاتی گفته می‌شود که نام برند شما سرچ شده است این مولفه نشان دهنده این است که چه تعداد کاربر سایت شما را می‌شناسند.

میانگین مدت زمان هر سکشن (Average Session Duration)

این شاخص میانگین زمانی را که کاربران در هر بخش در سایت شما می‌گذرانند، اندازه‌گیری می‌کند. مدت زمان بیشتر نشان‌دهنده محتوای جذاب و مفید است که کاربران را به خود جذب کرده است.

نرخ بازگشت سرمایه (ROI)

این معیار برای ارزیابی موفقیت اقدامات سئو از لحاظ اقتصادی است. ROI نشان می‌دهد که چقدر سرمایه‌گذاری شما در سئو به نتایج و درآمد قابل اندازه‌گیری منجر شده است.

دامین اتوریتی (DA)

دامین اتوریتی یا اعتبار دامنه امتیازی است که سایت شما را از نظر قدرت و اعتبار در نتایج جستجو ارزیابی می‌کند و معمولا از طریق ابزار های سئو مانند MOZ بررسی می‌شود.

موبایل فرندلی (Mobile Friendly)

موبایل فرندلی بودن یک وبسایت به این معناست که بهینه سازی سایت برای تلفن همراه هم صورت گرفته و تجربه کاربری خوبی را هم با کامپیوتر و هم با گوشی  به کاربر ارائه می‌دهد.

مشکلات مربوط به Coverage

مشکلات مربوط به ایندکس شدن صفحات سایت به این معنی است که موتورهای جستجو به درستی صفحات شما را شناسایی و ایندکس نکرده‌اند. این مشکلات می‌توانند بر میزان دیده شدن صفحات شما در نتایج جستجو تأثیر منفی بگذارند.

برای پیشبرد درست سئو سایت نیاز داریم تا مرتباً شاخص‌های عملکرد رو بررسی کنیم و بر اساس آن ها تصمیم‌های دقیق‌تری بگیریم. این معیار ها کمک می‌کنند تا بهینه سازی وب سایت را بهتر و منسجم‌تر انجام دهیم.

اهمیت kpi در سئو سایت

اهمیت KPI سئو

برای اینکه میزان دستاورد های خود را از سئو ارزیابی کنیم نیاز به ابزار مناسبی برای سنجش داریم. KPIهای سئو به ما این امکان را میدهند که میزان پیشرفت، نقاط ضعف و فرصت‌های بهبود رو دقیق‌تر شناسایی کنیم. بدون بررسی دقیق این فاکتور ها مسیر بهینه سازی سایت پیچیده و گمراه کننده خواهد بود به همین دلیل است که بررسی این فاکتور ها برای بهینه سازی وب سایت اقدامی حیاتی است.

کاربرد KPI سئو

KPIهای سئو فقط برای بررسی وضعیت فعلی سایت نیستند؛ بلکه برای بررسی تصمیم ها و برنامه ریزی های آینده در اجرای کمپین های مختلف بسیار اهمیت دارند. همچنین شاخص KPI سئو کمک می‌کند تا در مدیریت منابع و زمان بهتر عمل کنیم و اقدامات هدفمند تری برای سئو سایت انجام دهیم.

جمع بندی

برای موفقیت در سئو، فقط اجرای اقدامات مختلف کافی نیست؛ بلکه باید به طور مرتب مسیر حرکت را نیز بسنجیم و اصلاح کنیم. KPI های سئو دقیقاً همین نقش را دارند؛ یعنی به ما کمک می‌کنند تا با تحلیل داده‌ها، نقاط قوت و ضعف سایت را بررسی کنیم، روی فرصت‌های بهتر سرمایه‌گذاری کرده و با تصمیم‌های هوشمندانه، روند بهینه‌سازی سایت را هدفمند ادامه دهیم. شرکت پیام آوا پردازش با سابقه درخشانی که در زمینه طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ دارد، می‌تواند به حضور وب سایتتان در نتایج اول گوگل کمک کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاورین ما در تماس باشید.

به این مقاله امتیاز دهید:
5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری این مطلب
منبع:
منبع:

دسته بندی مقالات

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

آشنایی با الگوریتم پاندا الگوریتم پاندا گوگل و آموزش رفع پنالتی پاندا

زمان مطالعه: 6 دقیقهگوگل همواره با معرفی الگوریتم‌های مختلف، در تلاش بوده تا تجربه کاربری بهتری را برای مخاطبان خود فراهم کند. یکی از مهم‌ترین این الگوریتم‌ها، الگوریتم پاندا ...

بیشتر بخوانیم
سئو داخلی چیست سئو داخلی چیست؟ تکنیک‌های سئو داخلی (On-Page SEO)

زمان مطالعه: 13 دقیقهسئو داخلی یا On-Page SEO یکی از مهم‌ترین بخش‌های بهینه‌سازی سایت است که بر عناصر درون صفحات وب تمرکز دارد. هدف اصلی این نوع سئو، بهبود ...

بیشتر بخوانیم
الگوریتم کبوتر گوگل الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟ تاثیر الگوریتم کبوتر بر سئو محلی

زمان مطالعه: 6 دقیقهدر دنیای دیجیتال امروزی، موتور جستجوی گوگل نقش مهمی در هدایت کاربران به سمت اطلاعات موردنیاز آن‌ها دارد. یکی از مهم‌ترین عواملی که در نحوه نمایش ...

بیشتر بخوانیم

آماده یک سرمایه گذاری هوشمندانه روی برند خودتان هستید؟

برای مشاوره با ما مشخصات خود را وارد کنید تا تیم پیام آوا در سریعترین زمان با شما تماس بگیرند.