021 44342032
کنیبالیزیشن چیست
زمان مطالعه: 5 دقیقه

کنیبالیزیشن یا همنوع خواری یک مشکل در حیطه سئو سایت است که به این معنا است که دو صفحه از یک سایت با موضوعی مشابه، در گوگل رتبه ای کسب می کنند. این موضوع می تواند روی رتبه بندی و بهینه سازی سایت شما تاثیر منفی بگذارد. در این مقاله قصد داریم به مشکل کنیبالیزیشن و نحوه تاثیر روی بهینه سازی سایت و همچنین راه های رفع مشکل بپردازیم.

کنیبالیزیشن در سئو چیست؟

کنیبالیزیشن کلمات کلیدی در مواردی اتفاق می افتد که فرد با سرچ یک کلمه کلیدی، با دو صفحه از سایت شما روبرو شود. به این ترتیب این دو صفحه از سایت شما با یکدیگر رقابت می کنند و ترافیک ورودی کاربران بین این دو صفحه تقسیم می شود. به بیان دیگر قدرت جذب کاربر بین این دو صفحه پخش می شود. در حالی که آن صفحه می تواند به تنهایی ترافیک بیشتری را جذب کند و روند درست به این نحو است که کاربران را به مسیر درست تر راهنمایی کرد.

فرض کنید می خواهید برای کلمه کلیدی “بهترین هتل در تهران” رتبه ای کسب کنید. بنابراین شما یک پست وبلاگی با عنوان “7 هتل خیره کننده و مجلل در تهران” ایجاد می کنید.

چند سال بعد، متوجه می شوید که از آخرین اپدیت صفحه شما، چند هتل لوکس دیگر ساخته شده است. بنابراین شما یک پست جدید ایجاد می‌کنید که شامل آن هتل‌های مجلل منحصربه ‌فرد است اما همان کلمه کلیدی را هدف قرار می‌دهد.

این نمونه ای از کنیبالیزیشن کلمات کلیدی است. هر دو پست دارای کلمه کلیدی یکسانی هستند، حتی اگر در یک سایت با فاصله سال ها ظاهر شوند. این صفحات در عنوان کلمه کلیدی یکسانی دارند، احتمالاً همان کلمه کلیدی را در سرتاسر محتوا قرار می دهند و در کل محتوای مشابهی خواهند داشت.

بهینه سازی دو یا چند صفحه برای یک کلمه کلیدی در وب سایت شما به معنای رتبه بندی آنها نیست. با این حال، دو صفحه با کلمات کلیدی مشابه اگر هدف جستجوی متفاوتی داشته باشند، می توانند به طور همزمان در یک سایت رتبه کسب کنند.

نمونه هایی از کنیبالیزیشن کلمات کلیدی

کنیبالیزیشن کلمات کلیدی می تواند مشکلات متعددی ایجاد کند و مانع عملکرد وب سایت شما در SERP شود. برخی از مشکلات رایج ‌تر ناشی از کنیبالیزیشن که ممکن است رخ دهد عبارتند از:

نوسان رتبه های سایت

در برخی موارد متوجه شده اید که رتبه یک کلمه کلیدی مدام در حال تغییر است؟ این یک نشانه متداول از همنوع خواری است. در این موارد گوگل نمی تواند تشخیص دهد که کدام صفحه باید رتبه بگیرد. بنابراین پرش رتبه یا نوسان رتبه ها را شاهد خواهید بود.

رتبه بندی اشتباه URL

گاهی اوقات یک صفحه اشتباها با یک کلمه کلیدی رتبه می گیرد در حالی که صفحه درست، آدرس دیگری دارد. در این موارد نیاز است که صفحه اشتباه بررسی شود و دلیل رتبه آوردن با کلمه کلیدی مشخص شود. سپس اقدام لازم جهت اصلاح محتوا، تگ کنونیکال و … باید انجام گیرد.

رتبه بندی کلمات کلیدی با چند صفحه و ضربه به ترافیک ورودی

گاهی اوقات تصور می‌کنید که رتبه سایت شما افزایش می‌یابد، اما به نظر می‌رسد که اصلاً پیشرفتی ندارد. به خصوص وقتی می‌دانید که صفحات خوب و محتوای عالی ایجاد کرده‌اید. این می تواند ناامید کننده باشد، اما یک مشکل رایج است که به دلیل کنیبالیزیشن کلمات کلیدی ایجاد می شود.

در این موارد قدرت صفحات شما به جای یک صفحه در دو یا چند صفحه تقسیم شده است. بنابراین هیچ یک از صفحات به صورت بهینه رتبه ‌بندی نمی‌شود.

کنیبالیزیشن یا همنوع خواری

این صفحات هستند که رتبه می گیرند و ترافیک ورودی ایجاد می کنند و وقتی اعتبار یک کلمه کلیدی در چندین URL تقسیم می‌شود، می‌تواند باعث سردرگمی بیشتر در مورد میزان ترافیک ورودی و رتبه‌بندی شود. در صورتی که با یک کلمه کلیدی خاص، رتبه دارید اما رتبه شما دارای نوسان است و همچنین با انجام بهینه سازی، رتبه بهبود نمی یابد، احتمال وجود کنیبالیزیشن وجود دارد.

مشکلات کنیبالیزیشن

زمانی که چندین صفحه با محتوای یکسان و یا مشابه دارید، احتمال دارد که این صفحات با کلمه کلیدی خاصی با یکدیگر رقابت کنند. زمانی که هدف هر دو صفحه یکسان است، اساساً در حال رقابت با خودتان هستید.

ایجاد رتبه اشتباه

گاهی اوقات، متوجه رتبه آوردن یک کلمه با یک صفحه اشتباه می شوید. در سایت های قدیمی این موارد دیده می شود. نیاز است که محتواهای قدیمی مورد بررسی قرار گیرند و همچنین در صورتی که برای کلمه کلیدی خاصی، صفحه ای ایجاد نشده است، صفحه ایجاد گردد.

گوگل چگونه کنیبالیزیشن را تشخیص می دهد؟

گوگل محتواها را همان طور که دریافت می کند، رتبه بندی می کند. جان مولر پاسخ می دهد: مردم بر این باورند که داشتن صفحات متعدد در مورد یک موضوع، موتورهای جستجو را سردرگم می کند و به شانس آنها برای رتبه بندی آسیب می رساند. اگر تعداد زیادی صفحه با محتوای تقریباً یکسان داشته باشید، با یکدیگر رقابت می‌کنند، مثل یک دسته از بچه‌ها که می‌خواهند در صف اول باشند و در نهایت شخص دیگری جلوتر از آنها می‌رود. من شخصاً صفحات کمتر و قوی تر را به بسیاری از صفحات ضعیف تر ترجیح می دهم. ارزش سایت خود را پایین نیاورید.

بیشتر بخوانید: راه های کاهش نرخ پرش را فرا بگیرید تا به بهینه سازی سایت کمک شود.

نحوه حل مشکل کنیبالیزیشن یا همنوع خواری

در صورتی که شما نتوانید تشخیص دهید که کدام صفحه می تواند بهترین صفحه برای سایت شما باشد، چگونه توقع دارید که گوگل تشخیص دهد؟

در ابتدا باید تشخیص دهید که کدام صفحه ها همنوع خوار هستند. حال باید تشخیص دهید که کدام صفحه، اصلی است و کدام صفحه اشتباها ایجاد شده است و ترافیک ورودی و قدمت کمتری دارد. به این ترتیب صفحه ای که قدرت کمتری دارد، حذف می شود و یا تگ کنونیکال به صفحه اصلی می دهد. در برخی موارد نیاز است که صفحه ای که قدرت کمتری دارد، به صفحه اصلی ریدایرکت شود تا در صورتی که کاربر روی آن صفحه کلیک کرد، به صفحه اصلی انتقال داده شود. به این ترتیب صفحه اصلی قدرت بیشتری پیدا می کند و ترافیک ورودی بیشتری را دریافت خواهد کرد.

ابزار ردیابی مشکل همنوع خواری در سئو

ابزارهای مختلفی برای تشخیص صفحاتی از سایت که مشکل همنوع خواری دارند، وجود دارد. از جمله این ابزارها می توان به semrush و یکسری ابزارهای ایرانی اشاره کرد.

منبع: https://www.semrush.com/blog/keyword-cannibalization-guide/

به این مقاله امتیاز دهید:
4.3/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری این مطلب
منبع:
منبع:

دسته بندی مقالات

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

گراف دانش گوگل گراف دانش یا knowledge graph چیست؟ نحوه عملکرد گراف دانش گوگل

زمان مطالعه: 8 دقیقهگراف دانش گوگل (Google Knowledge Graph) یک پایگاه داده بزرگ و ساختاریافته است که به منظور بهبود کیفیت نتایج جستجو و ارائه اطلاعات دقیق‌تر به کاربران ...

سئو تکنیکال سئو تکنیکال چیست؟ ترفندهای بهبود سئو تکنیکال یا Technical SEO

زمان مطالعه: 12 دقیقهسئو تکنیکال همانند زیر بنایی محکم برای ساختمانی استوار، نقش حیاتی در موفقیت یک وبسایت ایفا می‌کند. این فرآیند پیچیده که نیازمند دانش فنی و تخصص ...

فایل robots.txt فایل robots.txt چیست؟ اهمیت فایل robots.txt در سئو سایت

زمان مطالعه: 8 دقیقه فایل robots.txt یک راهنمای ساده اما قدرتمند برای موتورهای جستجو است که تعیین می‌کند کدام بخش‌های وبسایت شما باید ایندکس شوند و کدام بخش‌ها نباید. ...

آماده یک سرمایه گذاری هوشمندانه روی برند خودتان هستید؟

برای مشاوره با ما مشخصات خود را وارد کنید تا تیم پیام آوا در سریعترین زمان با شما تماس بگیرند.