بارگذاری یک عکس در سایت بسیار راحت است ولی برای موفقیت در زمینه سئو نیاز است که به سئو تصاویر توجه ویژه ای شود. بسیاری از کابران با سرچ برخی کلمات تنها به مشاهده بخش عکس ها در سرچ گوگل می پردازند و این موضوع بسیار حائز اهمیت است. عکس ها سرعت لود صفحه را پایین می آورند و اگر عکس alt نداشته باشد، توسط موتورهای جستجو خوانده نمی شود.
بالای 20 درصد از سرچ های کاربران در بخش عکس ها اتفاق می افتد. متخصصان سئو می دانند که صرف زمان برای سئو تصاویر ارزش دارد و تاثیر زیادی بر سئو سایت می گذارد. با اضافه کردن alt به تصاویر و کاهش حجم تصاویر و برخی ترفندهای دیگر می توانند به سئو تصاویر کمک کنند.
بهینه سازی تصاویر مزایای بیشماری دارد:
- بهبود تجربه کاربری یا UX
- افزایش سرعت لود صفحه
- فرصت های بیشتر برای رنکینگ سایت
چه فاکتورهایی تعیین می کنند تا عکس های شما در نتایج سرچ گوگل نمایش داده شوند؟ در ادامه به 12 مورد اساسی اشاره می کنیم.
1- انتخاب بهترین فرمت
فرمت های مختلفی برای عکس ها در دسترس هستند که می توانید از بین آن ها انتخاب کنید. حتما به دنبال این هستید که بهترین فرمت را برای عکس های سایت خود انتخاب کنید. فرمت JPG و PNG از متداول ترین فرمت های عکس هستند.
- فرمت PNG کیفیت بالاتری دارد و در نتیجه حجم فایل عکس بیشتر است.
- فرمت JPG باعث افت کیفیت می شود ولی می توانید با بهبود کیفیت، به تعادل مناسبی برسید.
- فرمت WebP تنها فرمت عکس است که هم توسط کروم و هم فایرفاکس پشتیبانی می شود.
یکی از راه حل های خوب انتخاب عکس PNG است ولی برای کاهش حجم می توانید به فرمت WebP کانورت کنید.
2- کاهش حجم عکس و کامپرس کردن
بر اساس تحقیقات و بررسی هایی که انجام گرفته است، عکس های یک صفحه معمولاً 21 درصد از حجم صفحه را به خود اختصاص می دهند. به همین دلیل توصیه اکید می شود که عکس ها کامپرس شوند و سپس در سایت بارگذاری شوند. این اقدام می تواند در فوتوشاپ و یا ابزارهای مختلف مانند TinyPNG انجام گیرد.
افزونه WP Smush یک افزونه مناسب برای کاهش سایز عکس های سایت است بدون اینکه کیفیت آن ها را کاهش دهد. می توانید یک قدم بیشتر بردارید و از سیستم CDN برای عکس ها استفاده کنید. Cloudinary و Imgix دو گزینه مناسب هستند.
3- آپلود عکس های کاملاً یونیک در سایت
اگر از عکس هایی که تکراری هستند و سایت های دیگر هم از آن ها استفاده می کنند، در سایت خود بارگذاری کنید، نباید توقع داشته باشید که گوگل عکس شما را در نتایج سرچ خود بیاورد. اگر تمام فاکتورهای سئو تصاویر را رعایت کنید، اگر عکس یونیک نباشد، قابلیت سئو شدن را نخواهد داشت. یک عکس اورجینال و با کیفیت بالا گوی سبقت را از رقبای شما می گیرد.
4- مراقب کپی رایت عکس ها باشید!
صرف نظر از فرمتی که برای عکس استفاده می کنید، سعی کنید که حتما کپی رایت یا حق استفاده از عکس را داشته باشید. شما اجازه استفاده از عکس های Getty، Shutterstock و DepositFiles را بدون اجازه آن ها و درج منبع ندارید و در صورت استفاده احتمال دارد که از شما شکایت شود. گوگل به شما این اجازه را می دهند که عکس هایی که می توان از آن ها استفاده کرد را فیلتر کنید.
5- نام گذاری مناسب برای فایل عکس
انتخاب یک نام مناسب و حاوی کلمه های کلیدی و توصیفی، از نکات مهم برای سئو تصاویر است. اگر عکس نام مناسبی نداشته باشد، توسط خزنده های گوگل و دیگر موتورهای جستجو، شناسایی نمی شود. اسم هایی از این دست IMG_722019، اعداد، حروف انگلیسی نامرتبط و … به گوگل کمکی نمی کنند. از اسم های تک کلمه ای کمتر استفاده شود و سعی کنید صفت، نوع و جنس و … را نیز مشخص کنید. توصیه می شود که نام عکس به انگلیسی باشد.
6- نوشتن alt مناسب و سئو فرندلی
تگ آلت یک جایگزین متنی برای عکس هاست، زمانی که مرورگر عکس را رندر نکرده است. همانند عنوان، آلت برای توصیف عکس استفاده می شود. زمانی که عکس لود نشده است، یک مربع توخالی با ابعاد عکس ظاهر می شود که آلت در آن قرار می گیرد. توجه کردن به تگ آلت برای سئوی آن پیج یا on-page SEO موثر است.
7- ساختار فایل عکس و محل قرارگیری
محل قرارگیری فایل عکس و نام عکس دو فاکتور مهم برای رنکینگ عکس هستند. برای مثال اگر سایت فروشگاهی دارید و محصولات با برندهای مخلتفی در سایت خود ارائه می دهید، به جای اینکه تمام عکس های خود را در یک فایل قرار دهید، توصیه می شود که فایل های زیر مجموعه ای بسازید و عکس ها در دسته بندی های مشخصی با موضوع مشخص قرار بگیرند.
8- بهینه سازی عنوان صفحه و دیسکریپشن
گوگل عنوان کرده است که عنوان صفحه و دیسکریپشن را بررسی می کند و برای الگوریتم سرچ عکس از این دو مورد کمک می گیرد.
9- مشخص کردن ابعاد عکس ها
اگر از AMP یا PWA ها استفاده می کنید، نیاز دارید که ابعاد عکس را در سورس کد مشخص کنید. ولی در غیر این صورت هم تمرین خوبی است که طول و عرض عکس را مشخص کنید تا تجربه کاربری یا UX بهتری داشته باشید. اهمیت تجربه کاربری بر هیچ کس پوشیده نیست. این مورد به موتورهای جستجو کمک می کند که قبل از لود CSS، طول و عرض عکس را مشخص کنند. همین مورد از پریدن صفحه جلوگیری می کند.
مشخص کردن ابعاد عکس ها برای کاهش CLS و کور وب وایتال و رتبه پایین در جی تی متریکس هم موثر است.
10- ریسپانسیو عکس ها و واکنش گرا بودن
اگر ریسپانسیو بودن عکس ها رعایت نشود، می تواند باعث بالا رفتن bounce rate یا نرخ پرش شود. ولی اگر به درستی عکس ها لود شوند، می تواند باعث بهبود رنکینگ و رتبه ها شده و کاربر با صفحه تعامل بهتری داشته باشد.
بیشتر بخوانید: راهکارهای کاهش نرخ پرش چیست؟
11- اضافه کردن عکس ها به نقشه سایت یا sitemap
اگر عکس ها را به نقشه سایت اضافه کنید یا یک سایت مپ برای عکس ها بسازید، باعث افزایش احتمال ایندکس عکس ها و کراول شدن آن ها می شود و در نتیجه حضور عکس ها در نتایج جستجو و ترافیک بیشتر برای سایت را خواهید داشت. اگر از وردپرس استفاده می کنید، افزونه های یوست و رنک مث امکان ایجاد سایت مپ برای عکس ها را در تنظیمات دارند.
12- اضافه کردن داده های ساختار یافته یا اسکیما عکس ها
داده های ساختار یافته به موتورهای جستجو کمک می کنند تا نتایجی که در سرپ (SERP) نمایش می دهند، حالت بصری بهتری داشته باشد. اگر از این داده ها برای عکس های خود استفاده کنید، می تواند به سئو تصاویر کمک شایانی کند. برای مثال اگر از اسکیما برای محصولات یک صفحه استفاده می کنید و عکس را به عنوان محصول نام گذاری می کنید، گوگل می تواند عکس را به همراه تگ قیمت در صفحه نتایج جستجو به کاربران نشان دهد. همچنین هنگام طراحی سایت نیاز است که به چک لیست مربوطه برای اصول بارگذاری عکس توجه ویژه ای شود.
با بهره گیری از منبع زیر:
https://www.searchenginejournal.com/on-page-seo/image-optimization/